MASSASJE OG MYOREFLEXTERAPI
Skjermbilde 2022-08-24 kl. 14.08.56.png

Jeg har forflyttet meg til Oslo, og fra og meg høsten 2022 er det SiO sine sentre Domus og Centrum Athletica som er min base. 

Her tilbyr jeg 

* Massasje og myoreflexbehandlinger

* Yoga PT-timer

* Bolkekurs og faste yogatimer

Athletica sine sentre tilhører Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), og har svært gode tilbud og priser for byens mange studenter, men du kan fint booke en behandling selv om du ikke er student eller medlem. 

Det er mulig å booke både enkelttimer eller kjøpe pakker med flere klipp, disse klippene kan brukes på både PT-timer, massasje, samt øvrige tilbud hos SiO som f.eks. kostholdsveileder. 

For mer info og booking av time, kontakt meg på:

emilie.birkenes.thun@sio.no

DSC01245%20(1)_edited.jpg

         HVA ER MYOREFLEXTERAPI?

Kort fortalt er myoreflex en holistisk og manuell behandlingsform som tar for seg kroppen som en helhet, hvor vi jobber med å gjenopprette kroppens optimale, funksjonelle balanse og bevegelighet og samtidig stimulere kommunikasjonen mellom hjernen og kroppens muskler, ledd og sener og bindevev.

Behandlingsformen er utviklet av tyske Dr. Kurt Mosetter - du kan lese mer om han og mer om behandlingen her www.myoreflex.net

Behandlingen er de siste årene blitt mer og mer anerkjent, og brukes bl.a. mye innen idretten ifm. ulike skader og skadeforebygging, men kan like så vel brukes til å behandle smerter og andre plager som er til hinder i hverdagen. 

Her kan du få hjelp med plager som f.eks. muskelspenninger -og smerter, hodepine og migrene, leddplager og belastningsskader, frozen shoulder, betennelse, stress m.m. 

Myoreflex fokuserer hovedsaklig på behandling av bindevevet og muskelfascia, og det er her jeg kombinerer mine kunnskapsfelt fra både arbeid som fysisk utøver, yogainstruktør og muskelbehandler. Jeg jobber med en kombinasjon av massasje og triggerpunktbehandling (min bakgrunn er innen idrettsmassasje) og myoterapeutiske trykkpunkter. Gjennom muskulær behandling, lett  tøyning av muskler og bindevev samt komplimenterende øvelser innen yoga eller funskjonell styrketrening tilpasset den enkelte pasient, danner dette grunnlaget for en behandling som passer for nettopp deg og din kropp. 

Det er svært sjeldent sånn at "one size fits all", og derfor synes jeg det er helt essensielt at behandling tilpasses den enkeltes behov. 

Det hele handler om balanse, tross alt.

Behandlingen går ut på å trykke på ulike myoterapeutiske punkter i muskelfestene for å trigge muskelrefleksene og dermed påvirke en hel kjede av muskler og den omkringliggende muskelfasciaen. Dermed har dette også effekt på nervesystemet og hvordan vi oppfatter kroppens posisjon i omgivelsene. 

Kroppen er et komplekst sammensatt og finjustert maskineri, og hvis noe i maskineriet ikke fungerer som det skal, vil kroppen kompensere på ulike måter for å prøve å rette opp. Dette kan skape plager både fysisk så vel som mentalt og emosjonelt, og gjennom myoreflexbehandling jobber vi hele tiden med å finne årsaken til at en smerte har oppstått, heller enn å gå direkte inn og behandle det påvirkede området. Det ligger utrolig mye informasjon i bindevevet rundt musklene, og det er hovedsaklig her vi jobber med å løsne opp i spenninger. 

Myoreflex kombinerer manuelle behandlingsmetoder med forankring i moderne, vestlig medisin (funksjonell anatomi og biokjemi, osteopati, fysioterapi m.m.) med teknikker og filosofi fra østlig medisin som bl.a kinesisk akupunktur, muskelmeridianene og ayurveda  (yogaens "sister science"). Det er en skånsom behandlingsform som gir rom for at kroppen rolig får justert seg tilbake til sitt mest optimale selv. 

(Du kan lese mer om strukturen for myoreflexterapi her: 

http://www.myoreflex.net/en/site/myoreflex-basics.html )

IDRETTSMASSASJE / SPORTSMASSASJE

 

Idrettsmassasje, eller klassisk fysiurgisk sportsmassasje er en massasjeform som passer for alle da behandlingen har en både lindrende, velgjørende og skadeforebyggende effekt. Kan anvendes både i treningssammenheng ved behandling og forebygging av eventuelle skader,så vel som til hverdags.

Dette er en dyptgående massasje som hovedsaklig løsner opp i stiv og anspent muskulatur, løser opp i muskelknuter og øker og gjenoppretter muskulaturens elastisitet. 

FORDELER VED MASSASJE: 

 * Øker gjennomstrømmingen i blod- og lymfesystemet, som igjen fører til økt opptak av oksygen og næringsstoffer til musklene og cellene. 

* Virker naturlig rensende. Skiller ut og hjelper til med å fjerne slitne eller døde, røde blodceller

* Virker lindrende og avslappende så vel som energigivende og oppkvikkende gjennom bl.a. å frigjøre "lykkehormonet" oxytocin.

Stimulerer den parasympatiske delen av nervesystemet som får oss til å slappe av og gi oss økt følelse av velvære og ro.

Fotos: Vega Ebbersten, privat