MASSASJE OG MYOREFLEXTERAPI

Behandling til massasje og myoreflexterapi:

Du finner meg på Eureka Kiropraktikk på Moholt (onsdag+torsdag) og på Piren (mandag)

Book enkelt din neste behandling til 30, 45 eller 60 minutters massasje og myoreflexbehadling HER

 

Spørsmål om behandling eller booking? Ta kontakt på mail emilie.thun@gmail.com

Kun massasje eller massasje & floating?

Velkommen til en avslappende opplevelse på Bare Flyt Trondheim.

Her kan du velge mellom 50 og 75 minutters klassisk eller dyptgående massasje med eller uten floating i forkant.

Bare  Flyt har åpent hver dag. Her jobber jeg hver fredag og enkelte lørdager (lørdager er forbeholdt parbehandlinger, men ta kontakt om du ønsker enkeltbehandling)

Eureka_FB_bilde_svensk.jpg
unnamed.jpg
DSC01245%20(1)_edited.jpg

         HVA ER MYOREFLEXTERAPI?

Kort fortalt er myoreflex en holistisk og manuell behandlingsform som tar for seg kroppen som en helhet, hvor vi jobber med å gjenopprette kroppens optimale, funksjonelle balanse og bevegelighet og samtidig stimulere kommunikasjonen mellom hjernen og kroppens muskler, ledd og sener og bindevev.

Behandlingsformen er utviklet av tyske Dr. Kurt Mosetter - du kan lese mer om han og mer om behandlingen her www.myoreflex.net

Behandlingen er de siste årene blitt mer og mer anerkjent, og brukes bl.a. mye innen idretten ifm. ulike skader og skadeforebygging, men kan like så vel brukes til å behandle smerter og andre plager som er til hinder i hverdagen. 

Her kan du få hjelp med plager som f.eks. muskelspenninger -og smerter, hodepine og migrene, leddplager og belastningsskader, frozen shoulder, betennelse, stress m.m. 

Myoreflex fokuserer hovedsaklig på behandling av bindevevet og muskelfascia, og det er her jeg kombinerer mine kunnskapsfelt fra både arbeid som fysisk utøver, yogainstruktør og muskelbehandler. Jeg jobber med en kombinasjon av massasje og triggerpunktbehandling (min bakgrunn er innen idrettsmassasje) og myoterapeutiske trykkpunkter. Gjennom muskulær behandling, lett  tøyning av muskler og bindevev samt komplimenterende øvelser innen yoga eller funskjonell styrketrening tilpasset den enkelte pasient, danner dette grunnlaget for en behandling som passer for nettopp deg og din kropp. 

Det er svært sjeldent sånn at "one size fits all", og derfor synes jeg det er helt essensielt at behandling tilpasses den enkeltes behov. 

Det hele handler om balanse, tross alt.

Behandlingen går ut på å trykke på ulike myoterapeutiske punkter i muskelfestene for å trigge muskelrefleksene og dermed påvirke en hel kjede av muskler og den omkringliggende muskelfasciaen. Dermed har dette også effekt på nervesystemet og hvordan vi oppfatter kroppens posisjon i omgivelsene. 

Kroppen er et komplekst sammensatt og finjustert maskineri, og hvis noe i maskineriet ikke fungerer som det skal, vil kroppen kompensere på ulike måter for å prøve å rette opp. Dette kan skape plager både fysisk så vel som mentalt og emosjonelt, og gjennom myoreflexbehandling jobber vi hele tiden med å finne årsaken til at en smerte har oppstått, heller enn å gå direkte inn og behandle det påvirkede området. Det ligger utrolig mye informasjon i bindevevet rundt musklene, og det er hovedsaklig her vi jobber med å løsne opp i spenninger. 

Myoreflex kombinerer manuelle behandlingsmetoder med forankring i moderne, vestlig medisin (funksjonell anatomi og biokjemi, osteopati, fysioterapi m.m.) med teknikker og filosofi fra østlig medisin som bl.a kinesisk akupunktur, muskelmeridianene og ayurveda  (yogaens "sister science"). Det er en skånsom behandlingsform som gir rom for at kroppen rolig får justert seg tilbake til sitt mest optimale selv. 

(Du kan lese mer om strukturen for myoreflexterapi her: 

http://www.myoreflex.net/en/site/myoreflex-basics.html )

IDRETTSMASSASJE / SPORTSMASSASJE

 

Idrettsmassasje, eller klassisk fysiurgisk sportsmassasje er en massasjeform som passer for alle da behandlingen har en både lindrende, velgjørende og skadeforebyggende effekt. Kan anvendes både i treningssammenheng ved behandling og forebygging av eventuelle skader,så vel som til hverdags.

Dette er en dyptgående massasje som hovedsaklig løsner opp i stiv og anspent muskulatur, løser opp i muskelknuter og øker og gjenoppretter muskulaturens elastisitet. 

FORDELER VED MASSASJE: 

 * Øker gjennomstrømmingen i blod- og lymfesystemet, som igjen fører til økt opptak av oksygen og næringsstoffer til musklene og cellene. 

* Virker naturlig rensende. Skiller ut og hjelper til med å fjerne slitne eller døde, røde blodceller

* Virker lindrende og avslappende så vel som energigivende og oppkvikkende gjennom bl.a. å frigjøre "lykkehormonet" oxytocin.

Stimulerer den parasympatiske delen av nervesystemet som får oss til å slappe av og gi oss økt følelse av velvære og ro.

Fotos: Vega Ebbersten, privat